Brain² Olympia Tienen biedt aan renners van 8 tot 18 jaar de kans om hun geliefde sport te beoefenen. In onze wielerschool herbergen we de miniemen en aspiranten.

Onze wielerschool bestaat uit een 60-tal rennertjes die elke dinsdagavond oefenen op onze verkeersvrije terreinen te Goetsenhoven.

Binnen de wielerschool ligt de nadruk op opleiding en begeleiding. Uiteraard nemen onze jongens en meisjes ook deel aan wedstrijden.
Daarnaast heeft onze club ook nog een 45-tal jongens die uitkomen in de competitie bij de nieuwelingen en junioren. Zij treden aan in zowel regionale wedstrijden als wedstrijden tellend voor de Beker van België waar ze zich kunnen meten met de sterkere renners van het land. Sporadisch wordt er ook deelgenomen aan buitenlandse wedstrijden.

Knipsel2

Enkele van onze jeugdproducten maakten de overstap naar de profs.

De meest bekende is ongetwijfeld Jasper Stuyven die het bij de junioren schopte tot wereldkampioen en ondertussen actief is bij Trek-Segafredo.

ploegen

Daarnaast maakte ook Corné Van Kessel de overstap naar de profs. Hij maakt het mooie weer bij Inter-Marché Wanty Gobert materiaux en doet het meer dan voortreffelijk in het veldrijden.

Sander Armée is een andere oud-Olympiaan die het gemaakt heeft bij de profs en momenteel uitkomt voor het Franse Cofidis.

Zeer recent maakte Stan Van Tricht via een stagecontract de overstap naar de profs en dit bij het zeer succesvolle Quick Step – Alpha Vinyl Team. Ook Tuur Dens wist de afgelopen winter een profcontract te versieren en dit bij Sport Vlaanderen.

Andere jongens staan te trappelen om de overstap te maken. Zij zoeken hun weg bij de opleidingsploegen en proberen via die weg toe te treden tot het profpeloton. Enkele voor beelden zijn Simon Dehairs (Alpecin Fenix development team), Lennert Van Eetvelt (Lotto – Soudal U23) en Thibaut Ponsaerts (Minerva Cycling)


spanje

waeyaert   jasper-stuyven   vlaams-kampioenschap