Brain² Olympia Tienen biedt aan renners van 8 tot 18 jaar de kans om hun geliefde sport te beoefenen. In onze wielerschool herbergen we de miniemen en aspiranten.

Onze wielerschool bestaat uit een 60-tal rennertjes die elke dinsdagavond oefenen op onze verkeersvrije terreinen te Goetsenhoven.

Binnen de wielerschool ligt de nadruk op opleiding en begeleiding. Uiteraard nemen onze jongens en meisjes ook deel aan wedstrijden.
Daarnaast heeft onze club ook nog een 45-tal jongens die uitkomen in de competitie bij de nieuwelingen en junioren. Zij treden aan in zowel regionale wedstrijden als wedstrijden tellend voor de Beker van België waar ze zich kunnen meten met de sterkere renners van het land. Sporadisch wordt er ook deelgenomen aan buitenlandse wedstrijden.

Knipsel2

Enkele van onze jeugdproducten maakten de overstap naar de profs.

De meest bekende is ongetwijfeld Jasper Stuyven die het bij de junioren schopte tot wereldkampioen en ondertussen actief is bij Trek-Segafredo.

ploegen

Daarnaast maakte ook Corné Van Kessel de overstap naar de profs. Hij maakt het mooie weer bij Telenet Fidea en doet het meer dan voortreffelijk in het veldrijden.

Sander Armée is een andere oud-Olympiaan die het gemaakt heeft bij de profs en momenteel uitkomt voor Lotto-Soudal.

Frederik Veuchelen maakt tenslotte het rijtje vol. Hij rijdt reeds sinds 2004 rond in het profpeloton en komt momenteel uit voor Wanty-Groupe Gobert.


spanje

waeyaert   jasper-stuyven   vlaams-kampioenschap